Cecilia Siöland, 53 år:
För ungefär sex år sedan genomgick jag en gynoperation och vaknade upp i klimakteriet. Jag fick svårt att somna och vaknade oftast tidigt på morgonen och ibland på nätterna av svettningar och vallningar.
Eftersom jag sov dåligt så var jag på uselt humör
Tålamodet tröt och ett och annat vredesutbrott drabbade mina stackars nära och kära. Mitt närminne blev sämre och jag tappade orken till jobb och vänner och isolerade mig. Jag deltog i en studie med Klimakterieportalen kring näringstillskott och klimakteriebesvär, och efter detta har har min ledvärk försvunnit och jag känner mig rörligare i kroppen. De så kallade "stressbenen" med stickningar i låren har försvunnit, så jag somnar mycket lättare. Tyvärr har jag en del svettningar kvar, men det har ändå blivit mycket bättre.
Det är viktigt att förstå helheten
Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte finns någon ”quick-fix” till att bli av med klimakteriebesvären. Jag tror det är viktigt att hålla ut och inte tro att allt blir bra på en vecka. Jag kände den största förbättringen av tabletterna efter några månader. Jag tror även det är viktigt att förstå helheten och att kombinera dessa med goda kostvanor och med att motionera regelbundet.
Cecilia Siöland har en stor familj och två hundar. Hon driver flera företag, bl.a som livscoach och inom bygg och fastigheter. Cecilia är en av 31 deltagare i testpanelen för sömnbesvär som Great Earth gjort tillsammans med Klimakterieportalen för att mäta effekterna av näringstillskott och klimakteriebesvär.
Till huvudsidan om klimakteriet